Fisichellát a Ferrari-álom rázta föl

2009.09.01. 09:22 Módosítva: 2009.09.02. 10:57

”Mindenkinek ez az álma, nekem meg különösen, mert olasz vagyok. Óriási lehetőség lenne, főleg így a karrierem vége felé” – mondta még csütörtökön a 36 éves Giancarlo Fisichella arról, szeretne-e a Ferrarihoz szerződni Massa, illetve Schumacher, illetve Badoer helyére. Két nap múlva óriási meglepetésre megszerezte az első rajthelyet a mezőny legkevesebb pénzből összerakott autójával, vasárnap Kimi Raikkönen klasszisa, ügyessége és KERS-e miatt nem nyerte meg a kiscsapat első versenyét Spában.

Senki nem tudja, hogyan és miért támadt föl Fisichella, mert semmi nem utalt erre. A Force India-Mercedes valóban jó lehetett a belga pályára, de ő fél másodperccel többet hozott ki belőle, mint csapattársa, Adrian Sutil, akivel pedig általában partiban vannak. A német tizenegyediknek kvalifikálta magát a futamra, a középmezőnyből indulva nagyon jó helyezésre esélye sem lehetett.

Giancarlo-Fisichella

A Force India-kasztni képességeit nehéz megítélni, kétségtelen, hogy jó, de Fisichella jutatta a maximumra. Az ember, az autóversenyző, mert talán plusz motivációja akadt, három év után úgy látta, újra van miért hajtania: élete álmáért küzdött.

A pilóta szerepét a modern Forma-1-ben hajlamosak vagyunk már-már teljesen elfelejteni, pedig ott van, megmutatta ezt Fisichella a hétvégén. Ő keltette életre az istállót, mert őt meg a Ferrari-lehetőség rázta föl.

Emlékezhetünk rá a Renault-ból, mindig noszogatni kellett, Flavio Briatore hányszor bíztatta rádión, gyerünk, nyomjad neki, keményen, hajrá, most nagyon kell. Ezúttal nem volt szükség ilyenre, a Ferrariról álmodott, Monzáról egy Ferrariban, annyira, hogy majdnem le is győzte a ferrarist.

Ha már Michael Schumacher nem jön vissza, kapja Fisichella Felipe Massa autóját: nála jobban senki nem akarja, Spában kiderült, nem is érdemelné meg jobban.