Öt érmet nyertek a magyarok a siketek olimpiáján

2009.09.15. 19:04

Két arany- és három bronzérmet nyertek a magyarok a siketek nyári olimpiáján, Tajvanon. Győzött Biatovszki Mira a légpuskások 40 lövéses számában, 395 körös egyéni csúccsal, amely egyben világrekord is. A 17 éves versenyző, a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola diákja sms-ben értesítette osztályfőnökét a nagy sikerről.

„Csókolom tanárnő, világcsúccsal olimpiai bajnok lettem!” – idézte az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján Csongrád megye önkormányzata a rövid üzenetet.

Ugyancsak a legjobbnak bizonyult a férfi vízilabda-válogatott, amely a döntőben 17-11-re győzte le az olaszokat. Harmadik lett a tájfutás középtávján Mihályi Ferenc, a cselgáncsozók 63 kg-os súlycsoportjában Godó Kitti, továbbá Máthé Gábor teniszező. A siketlimpián összesen 21 magyar vett részt öt sportágban: vízilabdában, asztaliteniszben, sportlövészetben, tájfutásban és cselgáncsban. Most első alkalommal adhatott otthont ázsiai ország a 85 éves múltra visszatekintő sporteseménynek. Az első ilyen rendezvény Párizsban volt, 1924-ben. (MTI)