Három kerékpáros doppingolt

2009.09.18. 16:17

A Liberty Seguros profi országúti kerékpárcsapat három versenyzője akadt fenn egy augusztusi doppingvizsgálaton – jelentette be pénteken a nemzetközi szövetség (UCI), hozzátéve, hogy mindhárom sportoló szervezetében az EPO legújabb generációs változatára, a CERA nevű szerre bukkantak. A háromból a legismertebb a spanyol Isidro Nozal, aki 2003-ban második helyen végzett a spanyol kerékpáros körversenyen, a Vuelta a Espanán.

Honfitársa, Hector Guerra és a portugál Nuno Ribeiro ekkora sikert még nem ért el pályafutása során, ám kettejüket – Nozallal ellentétben – nevezték a szeptember 23-án kezdődő országúti világbajnokságra.

Az UCI mindhárom kerekest előzetesen eltiltotta a fegyelmi eljárás lezárásáig, s értesítette az esetről hazájuk szövetségeit. A sportolók kérhetik a B minta ellenőrzését. Amennyiben a kontrollvizsgálat is hasonló eredménnyel zárul, mindannyian kétéves eltiltásra számíthatnak. Nozalt, Guerrát és Ribeirót a múlt hónapban, a portugál körversenyt megelőzően ellenőrizték. (MTI)