Gyurta D. győzni megy a török Eb-re

2009.09.23. 19:32

A nyári, római úszó-világbajnokságon 200 m mellen aranyérmes Gyurta Dániel már az idei évzáró nagy eseményre, a december 10. és 14. közötti, isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságra készül, s Törökországban is nyerni szeretne. A 20 éves versenyző erről azon a közönségtalálkozón beszélt, amelynek a TF Díszterme adott otthont szerda este.

A normálmedencében világbajnok, a 2004-es, athéni olimpián ezüstérmes, rövidpályán kétszeres Eb-aranyérmes Gyurta elmondta, hogy még egyáltalán nincs a csúcson, számos javítanivalója van. "Mnd a mai napig motivál, hogy olimpiai bajnok legyek!" - jelentette ki.

Mestere, Széles Sándor kitért rá, hogy öthetes nyári szünet után kezdték újra a közös munkát, s bár némi időhátrányban vannak - a 2007-es, debreceni rövidpályás Eb előtt ilyentájt előrébb tartottak a felkészülésben -, azért most is bizakodó. "Megpróbáljuk behozni a lemaradást, remélem, ennyi pihenő belefér egy világbajnokság után" - mondta a mesteredző. Hozzáfűzte, a szeptember eleji újrakezdéskor azzal vágtak neki, hogy lépésről lépésre érik el azt a formát, amely kell a még hátralevő idei versenyekre, így a 25 méteres medencében rendezendő országos bajnokságra, és a törökországi Eb-re. "Fokozatosan vette fel az egyre növekvő adagokat Dani, jelenleg napi két edzéssel 10-11 kilométernél tarthatunk. Ez az október 25-én rajtoló, kéthetes balatonfűzfői edzőtáborban megy majd fel a maximumra, akkor napi 17 kilométer úszás vár rá" - mondta.