Kiestek a férfi párbajtőrözők a vívó-vb-n

2009.10.04. 14:53

Egyik magyar résztvevő sem jutott be a legjobb 32 közé a törökországi vívó-világbajnokság vasárnapi férfi egyéni párbajtőrversenyében. Alig kezdődött el az antalyai vb legnagyobb mezőnyének küzdelme a 64-es táblán, a magyarok számára máris befejeződött. Előbb Somfai Péter és Rédli András szenvedett vereséget, kubai, illetve venezuelai ellenféltől, majd Imre Géza is - meglepetésre - az izraeli Ido Herpétől.

"Egyszerűen nem tudok mit kezdeni francia markolattal vívó ellenféllel. Keresem a pengét, de nem találom, nem tudom megfogni, anélkül meg nem igazán megy. Sajnos otthon nincs olyan, aki ezt a markolatot használná, így nem tudok ilyen stílus ellen készülni. Ezzel együtt azért az izraeli fiú, aki vélhetően orosz származású, jó vívó" - összegzett letörten az MTI-nek Imre.

A harmadik magyar vereség után már csak a tavaly olimpiai negyedik, egyéniben háromszoros Eb-győztes Boczkó Gáborban bízhatott a magyar tábor. Előbb Nisida vezetett, Boczkó 0-2-ről fordított, majd már majdnem a végéig nála volt a minimális előny. Huszonkét másodperccel a vége előtt Nisida egyenlített, következett a ráadás, amelyben előbb együttes találat esett, majd egylámpás, aminek viszont a japán tábor örülhetett.

Eredmények:
a 64 között:
Ruben Limardo (venezuelai)-Rédli András 15-12
Guillermo Madrigal Sardinas (kubai)-Somfai Péter 15-11
Ido Herpe (izraeli)-Imre Géza 15-13
Nisida Sogo (japán)-Boczkó Gábor 9-8