Loeb újra képben, megvédheti címét

2009.10.04. 17:52
Az utóbbi öt évben vb-győztes francia Sébastien Loeb nyerte a Spanyol-ralit, a világbajnokság 11., utolsó előtti futamát. A Citroen már világbajnok, de Loeb is megvédheti címét, ha a zárófutamon ledolgozza egy pontos hátrányát Hirvonennel szemben.

Sébastien Loeb zsinórban ötödik Spanyol-ralin aratott győzelmével egy pontra megközelítette a pontversenyben vezető Mikko Hirvonent, így minden esélyét megtartotta arra, hogy sorozatban hatodszor is világbajnok legyen.

Mivel mögötte a szintén citroenes Dani Sordo végzett a második helyen, a Citroen megszerezte a vb-címet, immár ötödik alkalommal.

"Nehéz verseny volt" - vallotta be a célbaérés után Loeb. - A csapattársam nagyon keményen ment az elején, de tudtuk, hogy nem hibázhatunk, mert nagyon fontos, hogy mindketten célbaérjünk. Magabiztosak voltunk, nagyon élveztem, és most boldog vagyok".

Loebnek ez volt pályafutása 53. győzelme, és mivel Hirvonen ezúttal csak harmadik lett, az utolsó, walesi futam előtt nem is lehetne izgalmasabb a pontverseny állása.

"Nem volt egy rossz hétvége ez, majd meglátjuk, mi lesz az utolsó futamon" - nyilatkozta Hirvonen. - Már nagyon várom a küzdelmet, fantasztikus hétvége lesz".

A mindent eldöntő zárófutamot három hét múlva rendezik Walesben.

Eredmények

Eredmények (18 gyorsasági/353,62 km):
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, Citroen C4 WRC) 3:22:14.7 ó
2. Dani Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroe:n C4 WRC) 12 mp hátrány
3. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus) 54.1 mp h.

Az állás az utolsó verseny előtt:
pilóták:
1. Hirvonen 84 pont
2. Loeb 83
3. Sordo 58

márkák:
1. (már világbajnok) Citroe:n Total WRT 151 pont
2. BP-Ford WRT 130
3. Stobart M-Sport Ford RT 73