Jövőre a Pireneusokban lesz a Tour legnehezebb szakasza

2009.10.13. 13:37

Szerdán hivatalosan is bejelentik, hogy a jövő évi Tour de France országúti kerékpáros országúti körverseny legkeményebb hegyi szakaszát a Pireneusokban tartják, amelyen először száz évvel ezelőtt hajtott át a mezőny.

„Nem titok, hogy a 100. jubileumot a pireneusi legnehezebb hegyi szakasszal ünnepeljük meg a 2010-es Touron” – mondta Christian Prudhomme versenyigazgató. „Igyekeztem olyan útvonalat tervezni, amely kiegyensúlyozott, változatos, és érdekes marad egészen a célig.”

A kerékpárosok négy szakaszt teljesítenek majd a hegységben, és egy pihenőnapot is kapnak a Pireneusokban, ahol első végső sikere alkalmával eldöntötte a versenyt az ötszörös győztes belga Eddy Merckx 1969-ben. A jövő évi viadal 2010. július 3-án a hollandiai Rotterdamból indul, s július 25-én Párizsban ér célba a mezőny. Az útvonal ünnepélyes bemutatóját szerdán tartják Párizsban, ahol jelen lesz az idei győztes spanyol Alberto Contador, a hétszeres bajnok amerikai Lance Armstrong, valamint a brit Mark Cavendish és a luxemburgi Andy Schleck is. (MTI)