Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Szalay Balázs nem indul a Dakaron

2009.10.13. 18:31

Szalay Balázs nem indul a január 2-án rajtoló, Dakar 2010 elnevezésű, Argentínában és Chilében rendezendő tereprali viadalon. "A gazdasági válság miatt sajnos jóval kevesebb volt a támogató, így azután nem jött össze a költségvetésünk" - mondta kedden a magyar pilóta, aki - hazai csúcstartóként - a 12. Dakarján szerepelt volna. "Tudomásom szerint, valószínűleg hasonló okokból, egyetlen magyar versenyző sem vesz részt a dél-amerikai viadalon."

Szalay elmondta, hogy a Dakar-ralit is szervező Amaury Sport Organisation (ASO) próbált szponzort szerezni neki: "Jelentkezett egy francia cég, amely húszmillió forintnak megfelelő támogatást adott volna, ám ez közel sem volt elég" - fogalmazott. "Ennek ellenére nem bánom, sőt örülök is, hogy egy év kimarad. Minden esztendő óriási rohanással fejeződött be: időre legyen készen minden, rendbe tudjuk tenni az autót, a kamiont, a csapatot. Most egy kicsit fellélegezhetünk, új autót építünk és készülünk a következő Dakarra, amelyet információim szerint ismét afrikai utakon rendeznek majd meg."

A január 2-án, Buenos Airesben rajtoló viadalra a jelenlegi állás szerint 130 autó, 200 motoros és 45 kamion nevezett. A kilencezer kilométeres száguldás január 16-án, ugyancsak az argentin fővárosban ér véget. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek