Karakas aranyérmes a junior cselgáncs-vb-n

2009.10.23. 19:18

Az 57 kg-os Karakas Hedvig arany-, míg a 66 kg-os Gorjanácz Zsolt bronzérmet nyert a párizsi junior cselgáncs-világbajnokság pénteki versenynapján.

A vb honlapja szerint a miskolci Karakas - aki idén felnőtt vb- és Eb-harmadik lett - ecuadori, kazah és horvát riválist verve jutott be az elődöntőbe, ahol vazaarival győzte le a szlovén Tina Trstenjakot. A fináléban a holland Juul Franssennel akaszkodott össze, és jukóval verte őt. Ezzel Szabó Brigitta (2002) és Mészáros Anett (2004) után a 19 éves Karakas a magyar dzsúdósport harmadik junior világbajnoki címét szerezte meg.

Gorjanácz Zsolt előbb sikerrel lépett túl egy argentin és egy olasz dzsúdóson, ám ezután kikapott izraeli ellenfelétől. A vigaszágon előbb ipponnal búcsúztatta a tajvani Tu Kaj-vent (Tu Kai Wen), majd a bronzmérkőzésen ugyancsak ipponnal győzött a lett Arturs Kurbanovs ellen.

Az 52 kg-osok között érdekelt Maros Barbara legyűrt egy dél-koreait és egy amerikait, ám ezután alulmaradt török riválisával szemben. A vigaszágon ipponnal verte a lengyel Zuzanna Pawlikowskát, majd a harmadik helyért vívott találkozón ugyanígy kikapott a japán Kagaja Csihótól, így ötödik lett. A nap negyedik magyarja, a 73 kg-os Pusztai Patrik helyezetlenül zárt. Szombaton három magyar lesz érdekelt a francia fővárosban, ahol 69 ország 470 versenyzője lép tatamira.