Nehéz Eb-selejtezőben a magyar röplabda-válogatott

2009.10.24. 17:24

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) illetékesei szombaton Luxemburgban elkészítették a 2011-es Európa-bajnokságok selejtezőinek párosításait, illetve csoportbeosztásait, melyek alapján a magyar csapatokra nehéz feladat vár.

A férfiak az első körben a luxemburgiakkal találkoznak (május 8/9., május 15/16.), továbbjutás esetén a 2. selejtezőfordulóban a 2007-es Európa-bajnok és Euroliga-győzte spanyolokkal, valamint az Európa-bajnoki résztvevő szlovénokkal, illetve az izraeliekkel kerül azonos csoportba.

A nők a 2. selejtezőcsoportban Ausztria, Csehország és Franciaország legjobbjaival találkoznak. A férfi felnőtt Európa-bajnokságot 2011-ben Csehország és Ausztria rendezi, míg a nők kontinensviadalának Olaszország és Szerbia ad otthont. A felnőtt selejtezős tornákat május 21-23. és 28-30-án rendezik. A csoportokból az elsők egyenesen az Eb-re jutnak, a másodikak pedig pótselejtezőt vívnak majd.

A legutóbbi ifjúsági Eb-n 11. magyar junior férfi válogatott a belgákkal, a csehekkel, a románokkal, a szerbekkel és a görögökkel küzdenek meg a továbbjutásért, míg a lányok a lengyelekkel, a csehekkel, az osztrákokkal, az izraeliekkel és a litvánokkal találkoznak. A selejtezőket április 6. és 11. között rendezik.