Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új világcsúcsot úszott Liu Ce-Kö és Peter Marshall

2009.11.11. 20:53

A kínai Liu Ce-Kö (Liu Zige) világcsúcsot ért el női 200 m pillangón szerdán a rövidpályás úszó Világkupa-sorozat stockholmi versenyén. Az amerikai Peter Marshall 50 m háton döntött rekordot.

Liu 2:02.50 perc alatt teljesítette a távot, s ezzel a japán Nakanisi Juko 2008 februárjában, Tokióban felállított 2:03.12-es csúcsát javította meg. Marshall 22.73 másodperces eredményével a saját korábbi, 22.75-ös rekordját múlta felül, amelyet október 17-én a dél-afrikai Durbanban úszott.

A svédországi viadalon eddig hét világcsúcs született, a szerda esti kettő előtt a nőknél az amerikai Jessica Hardy 50 m mellen, a kínai Csing Csao (Jing Zhao) 50 m háton kétszer, valamint az ausztrál Felicity Galvez 100 m pillangón, a férfiaknál pedig a brazil Kaio Almeida 200 m pillangón javított az addigi legjobb időn.