Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Akrobatikus torreádor az új spanyol hős

2009.11.16. 20:40
A legújabb spanyol őrület nem is új és nem is spanyol, de nagyon tetszik a bikaviadalhoz szokott nézőnek. A recortádor akrobatikusan átugrik a megvadított állat felett, egy görög szokás elevenedett meg újra.

Még nem annyira népszerűek Spanyolországban a recortádorok, mint a torreádorok, de hamarosan eljuthatnak arra a szintre. Madridban a hétvégén a Plaza de Toros stadionban tűntek fel, és mutatták be bátorságukat.

A küzdőtérre nem egyedül mennek, hanem csapatokban – több embernek kell megvadítani az állatot -, és amikor az egyik felé megindul a bika, akkor akrobatikus mozdulattal kell kitérnie az útjából, tőrt vagy más szúrófegyvert nem használnak, csak a látványra törekednek.

A mutatvány hátborzongató, de az őrület nem új, már az ókori Görögországban kitalálták. Minosz király udvarában, Krisztus előtt 1500 évvel Krétán nagyon népszerű volt ez az elfoglaltság.

A bemutató vélhetően jól sikerült, mert sérülésekről nem érkezett hír.