Kung fu bajnokság lesz a Nemzeti Sportcsarnokban

2009.11.17. 08:56

Tizenöt országból 450 versenyző érkezik a hagyományos kung fu nemzetközi bajnokságra, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg a budapesti Nemzeti Sportcsarnokban. A legfőbb kínai buddhista shaolin templomot Shi De Yang nagymester képviseli. A rendezvényen a kínai harcművészek csoportja tart majd bemutatót, a programokat zen buddhista szertartás is színesíti.

A verseny idején a csarnok Kultúra utcája várja a látogatókat, akik a hagyományos kínai teaszertartástól a kalligráfiáig megismerhetik az ötezer éves kultúra gyöngyszemeit. Az érdeklődők egyebek között elsajátíthatnak egy-két tajcsi gyakorlatot, információkat szerezhetnek a betűjelekhez szükséges ecset használatáról, és különféle viseleteket is megtekinthetnek – mondta Baló Júlia, a szervező bizottság tagja az MTI-nek.

Közlése szerint a szervezők azt tervezik, hogy a magyar harcművészetet, egyebek mellett az íjászatot is bemutassák a rendezvény résztvevőinek. Az eseményen a legjobb magyar kung fu és tajcsi iskolák is megjelennek, a leendő tanítványok akár a helyszínen beiratkozhatnak a tanfolyamokra. A legelső Chan Wu bajnokságot Magyarország rendezhette meg négy évvel ezelőtt. A Nemzetközi Chan Wu vezetősége úgy döntött, hogy a kiváló feltételek miatt ismét Magyarország adjon otthont a versenynek.