27 méterről talált lécet a rögbidrukker

2009.11.23. 20:36
A 24 éves Stuart Tinner 250 ezer fontot, azaz majdnem 75 millió forintot nyert, amikor a Wembley-ben, egy rögbimeccs szünetében egyetlen kísérletből eltalálta a keresztlécet. A munkaközvetítő lakást és kocsit vesz, de szívesen lenne az angol válogatott rúgóedzője is.

A sportesemények szüneteiben rendezett szurkolói versenyeken hiába dobnak fel rendszerint komoly nyereményeket, elég ritka, hogy a profiknak is nehéz feladatot egy utcai ruhában, nem ritkán kapatosan próbálkozó szurkoló sikerrel teljesítse.

Hasonló volt a helyzet a Wembleyben rendezett Saracens-Springboks rögbimeccsen, ahol az volt a kisorsolt drukker feladata, hogy 30 yardról, azaz 27 méterről, egyetlen kísérletből eltalálja a rögbikapu keresztlécét.

A 24 éves Stuart Tinner egyike volt a 250 ezer fontért szerencsét próbálóknak, levette a cípőjét, majd simán telibe találta a lécet.

A tökéletesen kivitelezett rúgás után maga sem hitte el, hogy sikerrel járt, a durván 75 millió forintot érő csekkel a kezében boldogan nyilatkozott, elmondta: hobbiszinten játszik, de a csapatában nem ő végzi el a rúgásokat, azért vette le a cípőjét, hogy jobban érezze a labdát.

Az angol válogatott játékosok a meccsek előtt gyakorlásképp szoktak próbálkozni a kunszttal, de szinte soha nem sikerül egyiküknek sem. A munkaközvetítőként dolgozó Tinner örömmel elfogadná a válogatott rúgóedzői posztját, a pénzből lakást és autót vesz.