Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztus 16-án lesz az atlétikai Gyulai-emlékverseny

2009.11.25. 13:19 Módosítva: 2009-11-25 13:19:48

Augusztus 16-án a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a nemzetközi Gyulai István-emlékversenyt - derült ki a Magyar Atlétikai Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján. A nemzetközi szövetség (IAAF) korábbi főtitkárának nevét őrző viadallal kapcsolatban elhangzott, hogy a Grand Prix-verseny a legrangosabb egynapos hazai atlétikai esemény lesz 1988 óta, amikor utoljára került sor a többek között Carl Lewist vagy Edwin Mosest is Magyarországra csábító Budapest Nagydíjra.

Az atléták jövő évi versenynaptárából a Gyulai-emlékverseny mellett az elsőosztályú csapat Európa-bajnokság emelkedik ki, melyen 12 ország válogatottjai mérik majd össze tudásukat június 19-én és 20-án. A sajtóeseményen elhangzott még, hogy a szövetség szeretné megrendezni a 2012-es mezeifutó Eb-t, melynek helyszíne a szentendrei skanzen lenne.

Az atléták jövő évi versenynaptárából a Gyulai-emlékverseny mellett az elsőosztályú csapat Európa-bajnokság emelkedik ki, melyen 12 ország válogatottjai mérik majd össze tudásukat június 19-én és 20-án, szintén a Puskás Ferenc Stadionban. Az év fő eseménye a barcelonai Európa-bajnokság lesz július 27. és augusztus 1. között.

A következő szabadtéri idényben rendezik először a MASZ Kupa elnevezésű sorozat is. Mostantól ezeket a viadalokat azonos koncepció alapján rendezik meg, s pénzdíjas lesz a sorozat.

A szövetség tervei között szerepel egy saját fedettpályás csarnok létrehozása is. A 7500 nm-es, multifunkcionális létesítmény az újpesti Szilágyi úti sporttelepen épülne fel. A MASZ már meg is kezdte a terv megvalósítását, tárgyalt a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel, mely zöld utat adott a tervre, s a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) oda is adná a kezelésében lévő területet. A beruházáshoz jelenleg partnert keres a szövetség, mely azt reméli, hogy 2011-re elkészülhet a csarnok.

A főtitkár ismertette a MASZ most elkészült marketing és szakmai stratégiáját, amely a rövid távú, 2012-ig, a londoni játékokig szóló, és a hosszú távú, 2020-ig érvényes célokat tartalmazza. A sikeresebb szakmai munkával és az eddigieknél komolyabb eredményekkel számoló munka a lehetséges befektetőket is megcélozza, az együttműködés számos lehetőségét felvázolva. Ezzel kapcsolatban a szövetség abszolút nyitott, a leendő partnerek egyéni igényeit is kész kielégíteni.