Augusztus 16-án lesz az atlétikai Gyulai-emlékverseny

2009.11.25. 13:19 Módosítva: 2009.11.25. 13:19

Augusztus 16-án a Puskás Ferenc Stadionban rendezik meg a nemzetközi Gyulai István-emlékversenyt - derült ki a Magyar Atlétikai Szövetség szerdai sajtótájékoztatóján. A nemzetközi szövetség (IAAF) korábbi főtitkárának nevét őrző viadallal kapcsolatban elhangzott, hogy a Grand Prix-verseny a legrangosabb egynapos hazai atlétikai esemény lesz 1988 óta, amikor utoljára került sor a többek között Carl Lewist vagy Edwin Mosest is Magyarországra csábító Budapest Nagydíjra.

Az atléták jövő évi versenynaptárából a Gyulai-emlékverseny mellett az elsőosztályú csapat Európa-bajnokság emelkedik ki, melyen 12 ország válogatottjai mérik majd össze tudásukat június 19-én és 20-án. A sajtóeseményen elhangzott még, hogy a szövetség szeretné megrendezni a 2012-es mezeifutó Eb-t, melynek helyszíne a szentendrei skanzen lenne.

Az atléták jövő évi versenynaptárából a Gyulai-emlékverseny mellett az elsőosztályú csapat Európa-bajnokság emelkedik ki, melyen 12 ország válogatottjai mérik majd össze tudásukat június 19-én és 20-án, szintén a Puskás Ferenc Stadionban. Az év fő eseménye a barcelonai Európa-bajnokság lesz július 27. és augusztus 1. között.

A következő szabadtéri idényben rendezik először a MASZ Kupa elnevezésű sorozat is. Mostantól ezeket a viadalokat azonos koncepció alapján rendezik meg, s pénzdíjas lesz a sorozat.

A szövetség tervei között szerepel egy saját fedettpályás csarnok létrehozása is. A 7500 nm-es, multifunkcionális létesítmény az újpesti Szilágyi úti sporttelepen épülne fel. A MASZ már meg is kezdte a terv megvalósítását, tárgyalt a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel, mely zöld utat adott a tervre, s a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) oda is adná a kezelésében lévő területet. A beruházáshoz jelenleg partnert keres a szövetség, mely azt reméli, hogy 2011-re elkészülhet a csarnok.

A főtitkár ismertette a MASZ most elkészült marketing és szakmai stratégiáját, amely a rövid távú, 2012-ig, a londoni játékokig szóló, és a hosszú távú, 2020-ig érvényes célokat tartalmazza. A sikeresebb szakmai munkával és az eddigieknél komolyabb eredményekkel számoló munka a lehetséges befektetőket is megcélozza, az együttműködés számos lehetőségét felvázolva. Ezzel kapcsolatban a szövetség abszolút nyitott, a leendő partnerek egyéni igényeit is kész kielégíteni.