Nagy Péter nem indul a súlyemelő-vb-n

2009.11.27. 15:48 Módosítva: 2009.11.27. 15:52

Bár kiutazott a dél-koreai Gojang Cityben zajló súlyemelő-vb-re, orvosi tanácsra nem áll rajthoz Nagy Péter, a szegediek ólomsúlyú versenyzője. A plusz 105 kg-ba nevezett magyar emelő a pénteki megérkezést követően az MTI tudósítójának elmondta, hogy bizakodott, de hiába, mert a repülőút nyomán rosszabbodott az állapota:

„Reméltem, hogy indulhatok a világbajnokságon, mivel már korábban is rakoncátlankodott a gerincem, de eddig mindig egy nap alatt rendbe jött. Hát most nem. A doktor azt mondta, jobb, ha két hónapos pihenőt tartok, ez alatt úszás, gyógytorna, izomerősítés vár rám, de legalább bízhatok abban, hogy a jövő tavaszi Európa-bajnokságra rendbe jövök.”

A vb-n így csak egyetlen magyar versenyző, Magát Krisztina szerepel szombat kora délután, a plusz 75 kilogrammos kategória B csoportjában. Vele minden rendben van, s a szövetségi kapitány, a Nagy Péterrel együtt érkezett Pátrovics Géza szerint akár egyéni csúcsot is javíthat. Hogy ez aztán mire elegendő, arra csak az A csoport esti vetélkedője után derül fény.