69 utánpótlásérmet szerzett 2009-ben a KSI

2009.11.30. 16:29

Ünnepelt a KSI, az utánpótlás-nevelő klub a Bajnokok vacsoráján köszöntötte legjobbjait. A fiatalok a nemzetközi porondon 2009-ben 61 érmet szereztek, a válogatott viadalokon összesen 69-en járultak hozzá a magyar utánpótlássport sikeréhez. A fiúknál a kenus Sáfrán Mátyás, a hölgyeknél a judós Joó Abigél és az öttusázó Földházi Zsófia lett az „év sportolója”.

Hazsik Endre ügyvezető – többek közt Dr. Szabó Tamás, utánpótlás-nevelési igazgató, MOB-alelnök társaságában – idén tíz sportágban – asztalitenisz, atlétika, judo, kajak-kenu, kerékpár, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, torna, vízilabda – köszöntötte a zuglói utánpótlás-műhely legeredményesebbjeit.

A férfi „leg” a kenus – felnőttek közt Európa-bajnok, világkupa ezüstérmes, vb-ötödik – Sáfrán Mátyás, a női „leg” – megosztva – a judós – többek közt junior Európa-bajnok, vb-harmadik, felnőtt világkupa-győztes és U23-as Európa-bajnok – Joó Abigél és az öttusázó – összesen, idei 9 ifjúsági Eb- és vb-aranyával – Földházi Zsófia lett. Korosztályos európai, vagy világversenyen 69 sportoló vett részt a válogatott mezében eredményesen, érmet közülük 37-en szereztek: 24 aranyat, 14 ezüstöt és 23 bronzot; összesen 61-szer – az olimpia évében 53 érmet szállítottak – álltak dobogóra. Európa-bajnokságról 23-an, világbajnokságról 12-en, az Olimpiai Reménységek Versenyéről, világkupákról és más világversenyekről 21-en hozhattak medáliát.

A legeredményesebb szakosztály 27 válogatott versenyzővel a kajak-kenu volt, őket a 12 cselgáncsozó követi. Mint Hazsik Endre elnöki köszöntőjében hangsúlyozta, az esztendők óta, éves szinten közel 70 válogatott, eredményes kerettag állandó, stabil képet mutat a KSI, hazai utánpótlás-nevelésben elfoglalt szerepét illetően. Az ügyvezető kiemelte az ifjúsági olimpiára kvótát szerző Földházit és a judós Tóth Krisztiánt, az aranyak tekintetében az öttusázó hölgy és Joó Abigél mellett Fónagy Veronika és Groholy Orsolya kajakosokat, 3-3- érmükkel.