Több mint 120 induló az ökölvívó ob-n

2009.12.01. 14:01

Csaknem ötven egyesület több mint 120 versenyzőjének szereplése várható a december 16. és 19. között Kecskeméten megrendezendő 86. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon.

A magyar szövetség (MÖSZ) keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Kovács László szövetségi kapitány kiemelte: az ob az egyik legfontosabb viadal a válogatottba kerülés szempontjából, éppen ezért szinte biztosan a teljes hazai élmezőny ringbe száll. Az indulók között lesz az idén világbajnoki bronzérmes Káté Gyula (64 kg) is, annak ellenére, hogy az utóbbi időben sérülésekkel bajlódott.

A bajnokság egyik érdekességének ígérkezik a korábbi többszörös győztes Szűcs István szereplése. Ő az elmúlt években Angliában élt, ám most ismét elindul az ob-n, melyen minden bizonnyal az olimpiai ötödik Szellő Imre legnagyobb ellenfele lesz a 81 kg-ban.

A tájékoztatón Csötönyi Sándor MÖSZ-elnök és Kósa Lajos, Debrecen polgármestere aláírta a jövő évi Bocskai István-emlékverseny megrendezéséről szóló szerződést.

A városvezető hangsúlyozta, az emlékverseny megrendezése presztízskérdés a városnak, amely több mint 10 millió forintot áldoz a lebonyolításra. Kósa Lajos szerint az esemény folyamatosan fejlődik, az érdeklődés évről évre nagyobb, s a bokszolók körében is egyre komolyabb rangja van a Bocskai megnyerésének. A 2010-es viadalon az előzetes jelzések alapján részt vesz a kubai válogatott.

Csötönyi Sándor méltatta a magyar öklözők idei szereplését, kiemelve, hogy valamennyi korosztályos és felnőtt nagy versenyen dobogós, illetve pontszerző helyeken végeztek a versenyzők. Egyúttal bejelentette, hogy szerződést kötött a szövetség a Sportklub csatornával, mely a jövő évben minden komolyabb magyarországi ökölvívó eseményről beszámol majd, havonta magazinműsorral jelentkezik, s elképzelhető, hogy nagy világversenyeken is forgat majd. A megállapodás a jövő évre szól, de már az idei országos bajnokság döntőinek legérdekesebb meccseit is műsorára tűzi a csatorna.