Öt magyar dzsúdós a Mesterek Tornáján

2009.12.17. 18:20 Módosítva: 2009.12.17. 18:22

Öt magyar szerezte meg az indulási jogot a cselgáncs Világkupa csúcseseményének számító Mesterek Tornájára, amelyre január közepén kerül sor a dél-koreai Szuvonban.

A judoinfo.hu szaklap csütörtöki tájékoztatása szerint minden súlycsoportban a világranglista első 16 helyezettje vehet részt a 200 ezer dollár összdíjazású viadalon. A férfiaknál a 66 kg-osok világranglistájának harmadik helyén álló, idén világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok Ungvári Miklós (MTK-Erzsébetváros) képviseli majd a magyar színeket. Egy súlycsoporttal feljebb (73) a vb-hetedik, Eb-ötödik, U23-as Eb-ezüstérmes Ungvári Attila (Ceglédi VSE) a rangsor 9. helyéről indulhat majd harcba. A 90 kg-ban a rangsorban 17. helyen álló Madarász Tamás (Debreceni SC-SI) egyetlen hellyel maradt le a részvételről, de mivel ő az első számú tartalék, ha valaki lemondaná a részvételt, beugorhat helyette.
A nőknél három magyar indul, a 48 kg-ban Európa-bajnoki ezüstérmes Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya) a világranglista 6. helyéről futhat neki a szuvoni tornának. Az 57 kg-ban világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes Karakas Hedvig (Miskolci VSC) a rangsor hatodik helyezettjeként kapott indulási jogot. A 70 kg-ban világbajnoki ezüstérmes Mészáros Anett (Honvéd-Kipszer) a legmagasabban jegyzett magyar dzsúdósként második a súlycsoportjában.
A World Judo Mastersen négy kontinens 42 országa indíthatja legjobbjait. Egyedül Japán tudott valamennyi súlycsoportban részvételi jogot szerezni, de a rendező jogán a Koreai Köztársaság is indíthatja minden kategóriában sportolóit.