Gyurkovics 383 kilóval tért vissza

2009.12.21. 09:34

A súlyemelők vasárnapi kecskeméti versenyét, az abszolút csapatbajnoki döntőt Gyurkovics Ferenc indulása tette érdekessé. A 2004-es athéni olimpián doppingvétség miatt ezüstérmétől megfosztott, eltiltott súlyemelő ötévi szünet után, fegyelmi büntetésének leteltével először versenyzett újra.

„Alapvetően elégedett vagyok magammal, hiszen egyfelől a tervezett eredményemtől, a nemzetközi mesteri címet érő 387 kilótól alig elmaradva, 383 kg-ot értem el összetettben, az egyéni értékelésben is az enyém lett a legjobb teljesítmény. Másfelől, mivel utolsó lökésem 206 kilóra sikerült, lett a Szeged és a Kecskemét közös együttese csb-győztes.”

A 2009-es csapatbajnoki győztest 200 ezer forint jutalom is megillette. „Örülök, hogy segíthettem, az adott körülmények között, mivel dolgozom, s munka után készültem fel a versenyre, a maximumot hoztam ki magamból, és ha a 177 után a 181 kilót is kiszakítom, még a mesterszint is meglett volna."

Csaknem bizonyos, hogy Gyurkovics folytatja súlyemelő-pályafutását. „Még vannak tisztázandó dolgok a szövetséggel, a sportolói jövőm véglegesen e tárgyalásokon dől el.”