Nem lesz címvédés az NFL-ben

2010.01.04. 09:58

Magyar idő szerint hétfő hajnalban lezárult a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2009-es szezonjának alapszakasza, melynek végén biztossá vált, hogy a Pittsburgh Steelers nem védheti meg címét, mivel nem jutott be a szombaton kezdődő rájátszásba.

A Nemzeti főcsoportban (NFC) már az utolsó előtti fordulóban eldőlt, melyik hat csapat került be a playoffba, a kiemelési sorrend azonban csak most alakult ki. A sorozatban harmadszor vesztes New Orleans Saints első helye nem forgott veszélyben, a többi pozíció azonban még kérdéses volt: a második helyet a Brett Favre vezérelte Minnesota Vikings szerezte, így nem kell pályára lépnie a hétvégi, úgynevezett wildcard-körben. A harmadik helyen az NFC keleti csoportját megnyerő Dallas Cowboys, a negyediken a tavalyi döntős Arizona Cardinals, az ötödiken a Green Bay Packers, a hatodikon pedig a Philadelphia Eagles zárt.

Érdekesség, hogy a hétvégén Dallas-Philadelphia és Arizona-Green Bay meccseket rendeztek, s ugyanez lesz a helyzet szombaton és vasárnap is.

Az Amerikai főcsoportban (AFC) még két hely volt kiadó, s azok megszerzésére a Baltimore Ravensnek és a New York Jetsnek volt a legnagyobb esélye, mivel "csak" nyerniük kellett, nem volt szükségük más mérkőzések számukra kedvező alakulására. A két együttes végül hozta is a "kötelezőt", a Ravens az Oaklandet, a Jets pedig a Cincinnatit győzte le.

Ebben a konferenciában az Indianapolis Colts (1.) és a San Diego Chargers (2.) pihenhet a wildcard-hétvégén, a New England Patriots (3.) a Ravenst (6.), a Cincinnati Bengals (4.) pedig a Jets (5.) csapatát fogadja majd.

A hétvégén kezdődő rájátszás február 7-én Miamiban, a 44. Super Bowllal zárul.

A rájátszás első fordulójának menetrendje

Amerikai főcsoport (AFC):

Cincinnati Bengals (4.)-New York Jets (5.), szombat 22:30 ó

New England Patriots (3.)-Baltimore Ravens (6.), vasárnap 19 ó

szabadnapos: Indianapolis Colts (1.), San Diego Chargers (2.)

Nemzeti főcsoport (NFC):

Dallas Cowboys (3.)-Philadelphia Eagles (6.), vasárnap 2 ó

Arizona Cardinals (4.)-Green Bay Packers (5.), vasárnap 22:40 ó

szabadnapos: New Orleans Saints (1.), Minnesota Vikings (2.)