Új edzője van a Washington Redskinsnek

2010.01.06. 12:04

A kétszeres Super Bowl-győztes Mike Shanahan veszi át a tengerentúli amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Washington Redskins szakmai munkájának irányítását.

A Redskins 1994 óta a legrosszabb, 4/12-es győzelemi mutatóval zárták a vasárnap befejeződött alapszakaszt, melynek következményeként Daniel Snyder tulajdonos hétfőn menesztette Jim Zorn vezetőedzőt. A tréner kétéves munkája során egyszer sem tudott pozitív mutatót elérni gárdájával. Helyi sajtóértesülések szerint szerdán mutatják be hivatalosan Shanahant, aki állítólag öt évre 35 millió dollárért ír alá a fővárosi klubhoz.

Shanahan vezetőedzőként két évig irányította a Los Angeles Raiderst, majd a Denver Broncosnál dolgozott, amelyet 1995-től 14 esztendőn át vezetett, s két bajnoki címet (1997, 1998) nyert az együttes. Az 57 éves szakember 1994-ben a San Francisco 49ers együttesével is a csúcsra ért, igaz, akkor csak mint a támadócsapat felelőse. A mostani alapszakasz után a Redskinsen kívül, a Buffalo Bills menesztette az edzői stábot.