A vetkőzés jobban fizet, mint a vb-arany

2010.01.07. 20:20
Jenny Bongardt most fejezett be egy rendőrségi tanfolyamot Cottbusban, jobb megélhetéséért szabadult meg pár éve a ruháitól. Nyerni akar a londoni olimpián.
bongardt03

A világbajnok Jenny Bongardt hétköznapjait mutatja be a legnagyobb német bulvárlap, a Bild.

A vadvízi kenuszlalomban aranyérmes versenyző pénztelenségre panaszkodott: „egy barátom elmagyarázta nekem, ha pár ezer euróval jobban keresnék, akkor mindenre tudnék költeni, így viszont nem.”

Nem árulta el, a Playboy mennyit fizetett a 2007-es aktfotókért, de bevallotta, többet kapott, mint a két világbajnoki címéért. „Miután a prémiumból levonták az adókat, már csak egy nevetséges összeg maradt.”

A 27 éves Bongardt rendőrségi kiképzést kapott, hivatalnok lesz. „Álmom, hogy ott legyek a harmadik olimpiámon, és ezt végre meg is nyerjem” – mondta a 2007-ben kétszeres vb-győztes.

„Két éve ezért edzek, még a mínusz 13 fokban is tréningeztem, erre áldoztam mindent”.

Állítja, ha más sportágban érne el sikereket, kényelmesebb és jövedelmezőbb helyzetben lenne, jobban eladható a produktumra könnyebb lenne szponzorokat találni. Ha nem lenne a rendőrségtől kapott havi 1400 euró, lehet, hogy fel is kellene hagynia az akítv sportolással.