Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sikeresen tesztelték a sprinterek visszahívó berendezését

2010.01.11. 11:37

Sikeresen tesztelték a hétvégén a Magyar Atlétikai Szövetség által vásárolt, úgynevezett visszahívó berendezést, amely azt méri, hogy a rajtgépből az engedélyezett egy tizedmásodpercnél gyorsabban vagy lassabban indul-e el a futó. Gyulai Márton, a MASZ főtitkára az MTI-nek hétfőn elmondta: a SYMA Csarnokban tartott tesztviadalon a versenybírók és a versenyzők számára is megnyugtatóan működött a berendezés.

„Idén január elsejétől minden olyan versenyen kötelező a visszahívó berendezés, amelyen különböző szinteket lehet teljesíteni. Ráadásul a magyar szövetség csak akkor rendezhet nemzetközi versenyeket, ha használ ilyen gépet" - mondta Gyulai. "A versenybírókon is egyre nagyobb a teher, mert most már az első kiugrásnál ki kell zárni a versenyzőt, és egy tizedmásodpercnél nem lehet gyorsabban eljönni a rajtgépből”

A főtitkár megjegyezte: a gép már két éve Magyarországon van, de nem működött jól. Ezért az amerikai gyártó európai képviselője a hétvégén Budapestre jött, és a tesztviadal során megjavította.

„Ugyanennek a gépnek használata során futott Usain Bolt világcsúcsot, szóval egy neves berendezésről van szó” - tette hozzá. A készülék azt méri, hogy a futó milyen erőt fejt ki a rajtgépre. A készülék össze van kötve a rajtpisztollyal, és két számítógéppel. A MASZ pályázat útján tudta megvásárolni, hatmillió forintért. Gyulai Márton kiemelte, hogy a tesztviadalon Kiss Dániel 60 m gáton minden idők harmadik legjobb magyar eredményét érte el 7.63 mp-cel.