Defibrillátort kap Kolonics György első klubja

2010.01.13. 17:39

A Henkel Magyarország Kft. és az újbudai önkormányzat defibrillátort ajándékozott a Lágymányosi Spari Kajak-Kenu Egyesületnek, amelyben a 2008-ban elhunyt, kétszeres olimpiai bajnok kenus, Kolonics György a pályafutását kezdte. Dieter Knoll, az Újbudán működő cég ügyvezető igazgatója és Molnár Gyula polgármester közösen adta át szerdán az életmentő készüléket az egyesület edzőinek.

A cégvezető - az önkormányzat közleménye szerint - az átadáskor elmondta: az egész országot megrázó haláleset után döntöttek úgy, hogy felszerelik központjukat és gyáraikat a hirtelen szívleállást korrigáló készülékkel, illetve az adott önkormányzatnak is felajánlanak egy-egy készüléket. Az Újbudának felkínált defibrillátor a Vicus XI. Közalapítványon keresztül került a Spari Kajak-Kenu Egyesülethez.

A csónakházban tartott ünnepségen ott volt többek között a kajakos Kovács Katalin, az ex-kajakos Horváth Gábor, a válogatott volt szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán, valamint a fiatal kenus testvérpár, Sáfrán Mihály és Mátyás, továbbá a cég támogatottjaként a terepralis Szalay Balázs. A Henkel az adományozás mellett vállalta egy kezelési tanfolyam finanszírozását a csónakház dolgozói számára.

A pekingi olimpiára készülő, 15-szörös világbajnok Kolonics György 2008 júliusában, edzés közben lett rosszul klubja, a Csepel SC vízitelepén. A 36 éves sportoló elveszítette eszméletét, és bár a parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, az életét nem sikerült megmenteni. A történtek  idején nem volt defibrillátor a telepen, a tragédia után azonban Csepelre és az ország több más edzőhelyére, olimpiai műhelyébe is került ilyen életmentő készülék.