Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Először ellenőrzi egy nő az olimpia előkészületeit

2010.01.13. 14:51

A marokkói olimpiai bajnok gátfutónő, Naval el-Mutavakel vezeti a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által kijelölt, a 2016-os ötkarikás játékokat rendező Rio de Janeiro előkészületeit ellenőrző bizottságot. A NOB szerdai bejelentése szerint az első dél-amerikai olimpia szervezési folyamatát 17 tagú testület felügyeli majd, s el-Mutavakel az első nő, aki ilyen bizottságban elnökölhet.

A most 47 esztendős sportvezető az 1984-es Los Angeles-i játékokon nyert aranyat 400 méter gáton, s ő volt az első nő, aki egy túlnyomóan muszlim vallású ország képviselőjeként győzött olimpián. El-Mutavakel 2008 óta tagja a NOB végrehajtó bizottságának, vezette a 2012-es és a 2016-os ötkarikás események rendezési jogáért kiírt pályázatokat elbíráló testületeket. Ő a NOB legbefolyásosabb nő tagja, és várhatóan az elnöki tisztségért is versenybe száll majd, ha a jelenlegi vezető, Jacques Rogge 2013-ig szóló mandátuma lejár.