Öt góllal verte a finneket a futsalválogatott

2010.01.13. 20:27 Módosítva: 2010.01.13. 20:28

Utolsó felkészülési meccsét játszotta a jövő kedden kezdődő Európa-bajnokság előtt a futsalválogatott, a csapat keddi, debreceni 5-5-ös döntetlen után szerdán Nyíregyházán is Finnországgal meccselt, és 2-0-ás félidő után 5-0-ra győzött. Madarász János 100. gólját lőtte a válogatottban.

Kozma Mihály kapitány a Pallai Gábor - Angyalos András, Trencsényi János, Lovas Norbert, Fekete Viktor összeállításban kezdette a csapatot, csereként Tóth Szabolcs, Nagy Tamás, Nagy Gábor, Lódi Tamás, Peczár Csaba, Madarász János, Balázs Zoltán, Gyurcsányi Zsolt és Dróth Zoltán lépett még pályára, írja az mlsz.hu.

A válogatott sokkal határozottabban és jobban játszott, mint kedden, a 11. percben Madarász János meg is szerezte a vezetést, a 18. percben duplázott, ezzel a góllal a 116. mérkőzésén megszerezte 100. válogatottbeli gólját.

A második félidőben a csapat még hatékonyabban futballozott, a 31. percben Dróth, a 32.-ben Trencsényi, a 40-ben pedig Peczár lőtt gólt, a  kifejezetten jól játszó válogatott megérdemelten győzött.

"A tegnapihoz képest sokkal fegyelmezettebben és taktikusabban futballoztunk, mindenki maximálisan koncentrált volt és ennek meg is lett az eredménye – nyilatkozta Kozma Mihály. – Jó játékunk a kellő eredményességgel is párosult és külön öröm, hogy nem kaptunk gólt. Gratulálok Madarász századik góljához, János megérdemelten vált a magyar válogatott csúcstartójává."

Kozma Mihály csütörtökön hirdeti majd ki 14 fős Eb-keretét.