Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Piquet Jr. a NASCAR-sorozatban folytatná

2010.01.13. 09:15

A Renault-botrány kirobbantója, Nelson Piquet Jr. az észak-amerikai autós versenyszéria, a NASCAR-sorozatban folytatná pályafutását.

„Mindig az volt az álmom, hogy sikereket érjek el az F1-ben, ám a dolgok nem úgy alakultak, ahogy szerettem volna. Nehéz, kemény döntés volt” - fogalmazott honlapján a pilóta.

A Forma-1 korábbi háromszoros világbajnokának a fiát augusztusban menesztette a Renault csapat. Majd ezt követően derült ki, hogy az istálló a tavalyi Szingapúri Nagydíjon szándékosan rendezte meg Piquet balesetét, így nyerhette meg a futamot a hátsó sorokból rajtolt csapattárs, Fernando Alonso. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) motorsport világtanácsa szeptemberben két évi felfüggesztett eltiltással büntette a Renault-t. Flavio Briatore korábbi csapatfőnököt örökre eltiltották a Forma-1-től, míg a főmérnököt, Pat Symondsot öt évre kizárták a FIA-rendezvényekből. Briatorét egy párizsi bíróság múlt kedden felmentette, ám a FIA fellebbezett a döntés ellen.