Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtízszerezik a diáksport szövetség támogatását

2010.01.15. 14:55

Harmincnégy általános-, illetve középiskola igazgatói és testnevelői vehettek át jutalmat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ünnepi díjkiosztóján, amelyen az előző tanév diákolimpiai versenyeinek legjobbjait köszöntötték három kategóriában. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke bejelentette, hogy a MOB egyről tízmillió forintra emeli az MDSZ támogatását. Az Önkormányzati Minisztérium és a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával az I-IV. és az V-VI. korcsoportban 14-14, míg a "Kis iskolák" között hat oktatási intézmény részesült jutalomban. A megyék között Budapest végzett az élen Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar előtt.

A legutóbbi diákolimpiának 2009 júniusában Miskolc adott otthont, ahol 103 tanintézet diákjainak részvételével rendezték meg a versenyeket. A tanév során 65 sportágban - atlétikától a strandröplabdáig - vetélkedtek az iskolák képviselői, s ezek során 714 oktatási intézmény diákjai szereztek legalább egy pontot. Simóka Beáta szakállamtitkár elismerőleg szólt a tanintézményekben magas színvonalon dolgozó testnevelőkről, akik nélkül az eredmények elmaradtak volna.

Schmitt Pál MOB-elnök hangsúlyozta: a gyermekek testi-lelki fejlődésének motorjai a testnevelők. Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a magyar gyerekek hatvan százaléka semmit nem sportol, és ez az arány a felnőtteknél még rosszabb, mindössze tíz százalék mozog rendszeresen. Schmitt bejelentette, hogy ennek megváltoztatása érdekében a MOB az MDSZ-nek juttatott éves támogatást egyről tízmillió forintra emelte.