Kozma bízik a közönség támogatásában

2010.01.18. 15:31

Kozma Mihály, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya reméli, hogy a közönség segítségével csapata jó eredményt ér el a kedden kezdődő hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

„A magyar játékosoknak ez egy hatalmas lehetőség, szeretnénk, ha minél több gyerek példaképeket találna a futballistáinkban. Remélem, a közönség jelenléte plusz egy főt jelent majd a pályán” - mondta a hétfői sajtótájékoztatón Kozma.

A hazai együttes az azeri és a cseh válogatottal találkozik a csoportkörben, s a szakvezető szerint az első számú cél, hogy legalább az egyik csoportmérkőzését megnyerje a csapat, s bejusson a negyeddöntőbe.

A magyar válogatott kedden 17:30 órakor mutatkozik be Azerbajdzsán ellen a Papp László Sportarénában.

„"Korántsem ismeretlen előttünk az ellenfél, mivel azzal a klubcsapattal, amelyre a válogatottjuk épül, már játszottunk” - mondta a több honosított brazil játékossal felálló első riválisról a tréner.

„Tiszteljük ellenfeleinket, de nem félünk tőlük, mindkét csapat ellen van esélyünk a győzelemre” - nyilatkozott elszántan Madarász János, a válogatott csapatkapitánya.

A sok honosított brazil miatt titkos esélyesként is kezelt azeriek szövetségi kapitánya, a szintén brazil Jose Alesio Da Silva visszafogottan nyilatkozott: „Vannak problémáink, sérültjeink, de a csapatom így is jó erőkből áll. A válogatott fele brazil származású, de ez kommunikációs problémát nem okoz, a többségük beszél oroszul, de a lényeg, hogy a futsal nemzetközi nyelvét jól beszélik. Ne kiáltsanak ki minket titkos favoritnak. Ez az első nagy tornánk, ezért óvatosak, de azért magabiztosak vagyunk”