Bombagólt vettek el a bírók a futsal-Eb-n

2010.01.26. 21:15

A címvédő Spanyolország a negyeddöntőben gól nélküli meccs után büntetőkkel verte Oroszországot, bejutott a legjobb négy közé a futsal Európa-bajnokságon. A büntetők ötödik körében Javi Rodríguez lövése után a labda a belső hálótartó vasról pattant ki, ez a gól már továbbjutást jelentett volna, a játékvezetők kapufának látták, és tovább rúgatták a büntetőket.

Az első félidőben nem kockáztattak a csapatok, a spanyoloknak talán valamivel több lehetőségük volt (Borja kapufát lőtt), de gól nem volt, írja az mlsz.hu.

A második félidőben a spanyolok még veszélyesebben támadtak, letámadtak, de Zujev remekelt, az orosz kapus több bravúrt is bemutatott. Az Eb-címvédő az utolsó percre a kapust is lehozta, de nem lőtt gólt, így a torna harmadik negyeddöntőjén is büntetők döntöttek.

A spanyolok kezdték, Daniel biztosan lőtt a kapuba, majd Pula is. Kike, Majevszkij és a harmadik párosból Álvaro sem hibázott, Cirilio lövését azonban védte Luis Amado. Jordi Torras és Abisev is belőtte. Javi Rodríguez lövése után a labda belülről, a hálótartó vasról pattant le a gólvonal elé, de a játékvezetők úgy látták, hogy a kapufáról jött ki, és érvénytelenítették a gólt, ami már továbbjutást jelentett volna.

Sajakmetyov belőtte büntetőjét, majd Juanra, Szergejev, Borja, Fulkin és Fernandao is, Tyimosenkov lövését azonban hárította Luis Amado, így végül büntetőkkel (7-6) a négyszeres Eb-győztes Spanyolország jutott az elődöntőbe, ahol csütörtökön 20 órakor Csehországgal játszik Debrecenben.

Az Eb további menetrendje

Elődöntők:
Január 28., csütörtök
Azerbajdzsán - A 3. negyeddöntő győztese, Debrecen, 17. 30 óra
Csehország - Spanyolország Debrecen, 20 óra
A harmadik helyért:
Január 30., szombat
Debrecen, 18 óra
Döntő:
Január 30., szombat
Debrecen 20. 30 óra