Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fogadóirodák infót vesznek, nemcsak mezt

2010.01.28. 17:13

Ha csak két európai topcsapatot nézünk, a Real Madridot és a Milan, számukra évente a mezreklámért cserébe 30 millió eurót ad a bwin. Szerte máshol is észrevehetőek a fogadóirodák, a kisebbek is jelentős szerepet vállalnak, itthon pillanatnyilag ismeretlenek is komoly csapatokat támogatnak.

Vannak cégek, amelyek a mezreklámig még nem jutottak el, vagy nem akartak eljutni, de a stadionban a reklámok többsége róluk szól, illetve a fogadásról. Mindez azt jelzi, az éveken át kiaknázatlan lehetőségekre az internet terjedésével, a kártyás fizetés fejlődésével rácsaptak. Emellett nyilván jelentős profitot is termelnek, és valahogy még egyikről sem lehetett azt hallani, hogy csődbe ment volna, vagyis a bank hosszú távon győztes. (Az is egyértelmű, hogy a William Hill nyitni akar Spanyolország felé, azért vállalták fel a Malagát, bár nem kizárt, hogy sok angol nyaral a vidéken.)

Az irodák nemcsak reklámot vettek, hanem értelemszerűen információkat is, előfordulhat, hogy hozzájuk sokkal hamarabb jutnak el a csapat életét érintő, alkalmanként jelentősen befolyásoló hírek, mint másokhoz, akár a csapattársakhoz. Nem vicc, egy sérülésről hamarabb értesülnek az oddsokat adó munkatársak, mint a titkárnő vagy a gazdasági igazgató. A mezreklámos biznisznek van egy információvásárló része is tehát, ezek a fogadó felé azonban többnyire rejtettek maradnak. Amikor egy fogadónak érthetetlennek látszik, miért esik vagy éppen emelkedik a nyereményszorzó, azt az irodák részben a titkos infókra alapozzák, csak ritkán cseleznek, csak ritkán akarnak így elbizonytalanítani.

Így nyomulnak ők:

Real Madrid: Bwin

Milan: Bwin

Sevilla: 12bet

Wolverhampton: Sportingbet

Lyon: Betclic

Bolton, Wigan: 188bet

Valencia: Unibet

West Ham United: SBO Bet

Tottenham: Mansion

Middlesborough: 888

Hull City: Totesport

Espanyol: Interwetten

Malaga: William Hill

Sunderland: Boyle

Ferencváros: Unibet

De vissza a kiinduló gondolathoz, összeszedtünk pár fogadóirodát, amelyek visszaköszönnek a mezekről, a felsorolás nem teljes. Hogy teljes legyen, bátran írj.

Németországban az online szerencsejáték nagyon szigorúan szabályozott, ezért nincs is a mezeken egy cég sem.

Nehéz a fogadóirodáknál rést találni a pajzson, nagyon felkészültek a bukmékerek, nagyon sok információt tudnak, és ott van még a számítógép segítségükre: amelyik a sablonok alapján már számolja is az oddsokat. Tanulságos ugyanakkor a magyar sportolók nemzetközi lemérésére is. Erdei Zsoltnál vagy a Debrecennél világosan lehetett érzékeltetni, mit jelent a sikerük a világban.