Valér
-2 °C
0 °C

Nagyon erős mezőny a 103. Millrose Games-en

2010.01.28. 13:49

Tizenegy olimpiai és 16 világbajnoki érmes áll rajthoz pénteken a világ legrégebbi fedettpályás atlétikai versenyén, a Millrose Gamesen, a New York-i Madison Square Gardenben.

Az idén 103. alkalommal sorra kerülő viadal egyik legnagyobb sztárja a magasugró Blanka Vlasic lesz, a horvát világbajnok kedden 2,01 méterrel nyert Csehországban. A legizgalmasabb összecsapásokra ugyanakkor a sprintszámokban lehet számítani. Női 60 méteren a 200-as olimpiai bajnok jamaicai Veronica Campbell-Brownnak két amerikai riválisa is akad, a 2006-os fedett vb-első MeLisa Barber és a váltóban világbajnok Muna Lee.

Férfi 60 m gáton pedig a győzelmével a tavalyi, berlini vb egyik legnagyobb meglepetését szállító barbadosi Ryan Brathwaite legfőbb ellenfele a kétszeres ötkarikás második amerikai Terrence Trammell lesz. Újabb rekordfelállításra készül Bernard Lagat. A 2007-ben kétszeres világbajnok, kenyaiból amerikaivá lett futó nyolcadik győzelmét szeretné begyűjteni egymérföldön, ahol hét sikerével jelenleg az ír Eamonn Coghlannel együtt csúcstartó.