Rekordlétszám a fallabda ob-n

2010.02.12. 14:42

Rekordlétszámú mezőny, 95 versenyző indul a fallabdázók idei országos bajnokságán, amelynek selejtezőit jövő szombaton rendezik meg, míg a főtáblás küzdelmekre március 6-án és 7-én kerül sor. A sajtóbeszélgetéssel egybekötött pénteki sorsoláson kiderült, hogy a férfiak mezőnyében 74-en, míg a nőknél 21-en lépnek pályára. A férfiaknál a toronymagas favorit természetesen a sorozatban hetedik elsőségére készülő Krajcsák Márk, míg a nőknél Kecse-Nagy Helga az első számú kiemelt.

„Közel tíz százalékos a növekedés a tavalyi évhez képest, néhány éven belül pedig az a célunk, hogy kétszáznál is többen vegyenek részt az országos bajnokságon - nyilatkozta az MTI-nek Szőcs István, a Magyar Fallabda Szövetség elnöke a versenynek otthon adó Griff Squash Clubban. Szőcs hozzátette: első ízben - várhatóan májusban - a Magyar Kupát is megrendezik a sportágban.

A 2004 óta verhetetlen Krajcsák az ob mellett most egy másik feladatra is koncentrál, mivel néhány kollégájával együtt hamarosan országjáró turnéra indul, ezzel is népszerűsítve a sportágat. „Márciusban kezdünk, 25-30 városba látogatunk el, ahol bemutató mérkőzéseket játszunk. Szeretnénk, ha a fiatalok megismernék a squasht, a célunk, hogy legalább ezer gyerekkel találkozzunk majd” - mondta a világranglista 47. helyén álló versenyző. A 26 éves Krajcsák szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy valaki minél fiatalabb korban elkezdje a sportágat, s önmagát szerencsésnek nevezte, amiért már kilencévesen ütőt ragadhatott. Egyéni céljairól Krajcsák elmondta: rövid távon egyelőre szeretné beverekedni magát a világ legjobb 30 játékosa közé, hosszú távon pedig a húsz közé kerülés a cél.