Erőfelmérőt tartanak az öttusázók

2010.02.17. 09:54

Kilenc ország képviselőinek a részvételével péntektől vasárnapig rendezik Budapesten az öttusázók hagyományos év eleji fedettpályás versenyét. A magyarok mellett csehek, franciák, britek, németek, írek, olaszok, litvánok és szlovákok állnak rajthoz. A nevezések alapján csaknem hatvanfős férfi mezőny számára pénteken selejtezőt rendeznek, majd a hétvégén következik a két döntő, szombaton a női, vasárnap a férfi.

„Erőfelmérésre, mint mindig, ezúttal is jó lesz a verseny, már csak azért is, mert március elején elkezdődik a Világkupa-sorozat, amelyben már fontos az eredmény” - mondta az MTI érdeklődésére Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, aki a szokásosnál kissé gyengébb mezőnyt illetően úgy fogalmazott: másoknak is megtetszett az év eleji rendezés, így némileg eloszlik a nemzetközi mezőny, ezzel együtt jó verseny lesz a budapesti.

A férfiaknál 27, a nőknél 16 hazai induló szerepel. Az itthoni legjobbak közül hiányzik az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Vörös Zsuzsanna, aki a szakvezető tájékoztatása szerint egyelőre nem tart ott a felkészülésben, hogy már most versenyezzen. A számok az ilyenkor még korai sötétedés miatt nem a megszokott sorrendben zajlanak majd: a lövészettel kombinált futás - mivel erre a számra nem áll rendelkezésre fedett létesítmény - ezúttal megelőzi a villanyfényes lovaglást. A vívást a BVSC termében, az úszást a Honvéd uszodájában, a lövészetes futást a Puskás Ferenc Stadion melletti lősátorban, illetve annak környékén, a lovaglást pedig a Nemzeti Lovardában bonyolítják le. Mindhárom nap 8 órakor kezdődik a program.