Három magyar kiemelt a női kard Vk-n

2010.02.17. 13:19

A nevezések alapján csaknem nyolcvan vívó indul a hétvégi, budapesti női kard Világkupa-versenyen. „Remélem jobb lesz a szereplés, mint a hét elején volt, mert a moszkvai verseny nem igazán jött össze a lányoknak, függetlenül attól a ténytől, hogy egy Grand Prix-n már nincs könnyű ág” - kezdte esélylatolgatását az MTI érdeklődésére Nébald György szövetségi kapitány, nem sokkal azután, hogy az orosz fővárosból a versenyzőkkel hazatért. Moszkvában a női csapat kilencedik lett, egyéniben pedig a legjobb magyar, Pető Réka a 30. helyen végzett.

„Lassan előre kellene lépni, és az ilyen versenyeken, mint a most hétvégi, lehet ranglistapontokat szerezni, skalpokat begyűjteni. Nagy Orsi stabilan ott van az élmezőnyben, de a két Réka, Benkó és Pető közül valamelyiknek most már illene csatlakoznia hozzá. Remélem, hogy két magyar eljut a legjobb 16-ig, közülük egy pedig a nyolcba is bekerül.”

A mezőnyben várhatóan 17 hazai vívó lesz, közülük Nagy, Benkó és Pető kiemeltként - tizenhárom külföldi társukkal együtt - a szombaton 14 órakor kezdődő selejtezőben még nem vív. A 64-es tábla küzdelmeit vasárnap 9 órától bonyolítják le, a négyes döntő első asszóját 14:30-kor rendezik a XIII. kerületi sportcsarnokban (Láng Csarnok).