Jól fizet a 0-0 az Inter-Chelsea-n

2010.02.24. 14:12 Módosítva: 2010.02.24. 14:12

„Számomra ez a csapat nem rejteget titkokat” – mondta José Mourinho az Inter jelenlegi edzője a Cheslea-ről. Hozzátette: „ugyanakkor úgy gondolom, hogy én sem rejtegetek titkokat számukra.”

A portugál szakember 2007 szeptemberében jött el Londonból, három éven át irányította a csapatot, de BL-t nem tudott vele nyerni, de csak Anelka és Ivanovics az új ember, és a játékrendszer is ugyanaz.

Érdekes húzás tőle, aki korábban rendszeresen magára irányította a média figyelmét, hogy elterelje a játékosairól. Mourinho nemrég az Inter szurkolóit megkérte, hogy ne az ő nevét énekeljék, hanem inkább a játékosokat éltessék, mintha bagatellizálni akarná saját szerepét.

Pedig ezúttal tényleg nagy rajta a nyomás. Hiszen olasz bajnokságot már elődje, Roberto Mancini s tudott rendszeresen nyerni az Interrel. Moratti elnök előre akar lépni, hosszú évek kínos BL-botladozásai után jelentős eredményt akar.

És akkor mit mondjon a Chelsea? Mit mondjon egy olyan csapat, amely két évvel ezelőtt csak tizenegyesekkel bukta el a döntőt – John Terry megcsúszott a döntő pillanatban -, és tavaly pedig csak kérdéses bírói ítéletek sorozata után, az utolsó másodpercekben esett ki az elődöntőben a későbbi győztes Barcelona ellen?

Ráadásul a nyáron ők is új vezetőedzőt szerződtettek: az éppen az Inter nagy riválisával, az AC Milannal már két BL trófeát is nyerő Carlo Ancelottihoz fordultak, hogy meg tudják tenni az utolsó nagy lépést.

Angliában minden esélyük megvan rá, hogy visszaszerezzék a Premier League bajnoki címét – 4 pont az előnyük a Manchester United előtt. Legutóbb, szombaton 2-0-ra nyertek a Wolverhampton otthonában – de az ellenfélnél érdekesebb volt a gólszerző: mindkét találatot Didier Drogba szerezte, aki továbbra is félelmetes formában van.

A bajnokságban 22 fellépésen 19 gólnál tart; a BL-ben 3 meccsen 3 gólt szerzett. Nem csoda, hogy az összes szerdai fellépő közül ő számít a legesélyesebbnek a gólszerzésre: 2.40-es szorzóval fizet, ha bármikor gólt szerez, 6.00-s szorzóval, ha övé az első.

Miközben Drogba szárnyal, az Inter meglehetősen gólképtelenné vált az utóbbi hetekben – legutóbbi 3 bajnokijukon mindössze egyet szereztek. Pontelőnyük tudatában nyilván hetek óta erre a sorsdöntő BL összecsapásra készültek. Közben szépen elfogyott az előnyük, 5 pontra megközelítette őket az AS Roma.

A legutóbbi három BL idényben mindháromszor az a szégyen érte őket, hogy rögtön az első egyenes kieséses körben búcsúztak. Ráadásul a legutóbbi két alkalommal éppen angol csapat ellen estek ki. Tavaly a Uniteddel 0-0-t játszottak Milánóban, hogy aztán 2-0-ra kikapjanak Manchesterben. Előtte a Liverpool verte ki őket, a San Siróban 1-0-ra nyertek.

A gól nélküli eredmény nagyon elképzelhető: 7.50-es szorzóval fizet. A 1.5 gól alatti termés mellett 2.70-es szorzó, és egy esetleges egygólos Chelsea siker, menetrendszerű Drogba góllal tizenkilencszeres kifizetéssel járna.

Ancelotti és Mourinho egyébként nemzetközi téren a 2003-as UEFA Szuperkupában már találkozott, akkor a Milan éppen 1-0-ra verte a Portót. A Milan vezéreként Ancelotti egyébként 18 próbálkozásból tízszer sikerre vezette övéit az Inter ellen, és csak ötször kapott ki, tehát kifejezetten jó a mérlege.

A három döntetlenből kettő éppen a BL-ben született, még 2003-ban az elődöntőben, ahol a későbbi győztes Milan 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal ment tovább a döntőbe.

Nagy kérdés, ki lesz az Inter kapusa, mert Julio Cesar karambolozott, és csak két órával a meccs előtt derül ki, ott lehet-e a kapuban. A Chelsea baloldala viszont sebezhető, mert Ashley Cole májusig nem játszhat, az orosz Zsirkov pedig szombaton sérült meg.

Kezdőcsapatok:

Inter: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti – Szatnkovics, Cambiasso, Muntari – Sneijder – Pandev, Milito
Chelsea: Cech – Ivanovics, Carvaklho, Terry, Belletti – Ballack, Mikel, Lampard – Anelka, Drogba, Malouda