Magyar érmek a cselgáncs Vk-król

2010.02.28. 18:01 Módosítva: 2010.02.28. 18:01

A 78 kg-os Joó Abigél aranyérmet nyert vasárnap a cselgáncs Világkupa-sorozat varsói állomásán, míg Prágában ifj. Nagysolymosi Sándor a harmadik helyen végzett.

A KSI tehetsége az algériai Uallal Hauter, az orosz Natalja Kazanceva és az amerikai Kayla Harrison legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol ipponnal verte a kanadai Amy Cottont. A döntőben ismét egy kanadaival került szembe, de Catherine Roberge még akciót sem tudott bemutatni rajta, miközben a magyar dzsúdós vazaarit kapott egy nagy ívű dobására, és végül magabiztosan nyert.

A zárónapon ugyancsak tatamira lépett Szabó Franciska (63 kg) helyezetlenül zárt.

A prágai férfi Vk-versenyen - ahol szombaton Burján László (60) bronzérmet szerzett - vasárnap ifj. Nagysolymosi Sándor (81) is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A kecskeméti cselgáncsozó egy mongol és egy grúz rivális búcsúztatása után kikapott a dél-koreai Kim Dzse Bumtól. A vigaszágon aztán ipponnal verte a román Marian Halast és - immár a bronzmeccsen - a moldovai Valeriu Dominicát is.

A többi magyar, azaz Krizsán Szabolcs, Csoknyai László, Bürgés Milán (81) és Farkas Bálint (100) egyaránt helyezetlenül zárt a cseh fővárosban.