Ne higgy a Harvard professzorának!

2010.03.01. 13:41 Módosítva: 2010.03.01. 13:41

A legnagyobb példányszámú német bulvárlap, a Bild két nappal a téli olimpia előtt címoldalon hozta, hogy a Harvard egyik sporttal foglalkozó professzora mindössze húsz érmet jósol Németországnak, az országot szégyenszemre Ausztria meg fogja előzni a nemzetek rangsorában.

A németeket sokkolta a K. N. Johnson professzor számítása, ráadásul mert 2006-os előrejelzése tökéletesen bevált, az első tizennégy sorrendjét jól tippelte.

Most viszont tévedett: a németek javítottak a négy évvel ezelőtti mérlegükön, a mostani harminccal egy éremmel még többet is szereztek is, mint Torinóban, ahol kifejezetten jó olimpiát zártak. Igaz, akkor 11 arannyal mentek haza, most pedig csak tízzel, de a 13 ezüst és a hét bronz mindenképpen várakozás feletti.

Akit meggyőzött a professzor okfejtése és még fogadott is arra, hogy 29 érem alatt fejezik be – egyúttal rosszabbak lesznek, mint négy éve -, nagy összegeket bukhatott el.

Aki ugyanarra a szereplésre fogadott, vagyis 29 éremre, kifejezetten dühös lehet Axel Teichmann sífutóra, aki a semmiből bejött a második helyre.

Johnson professzor Kanada 26 érmét ugyanakkor telibe találta.