Döntős a kéziszercsapat a ritmikus gimnasztika magyar Vk-n

2010.03.06. 20:32

Vass Dóra a rendező ország jogán bemutathatja gyakorlatát a II. magyar ritmikus gimnasztika Világkupa vasárnapi karikafináléjában. A debreceni Főnix Csarnokban szombaton már több mint ezren látogattak ki a selejtezőkre, amelyek során a magyarok közül Vass Dóra mellett Forray Fanni, Szalóky Violetta, Horváth Csinszka - s versenyen kívül Korom Anna - mutatta be gyakorlatát. A mezőny erőssége miatt döntőbe jutásra kevés esélyük volt, és a papírforma igazolódott is: a magyar csapat legjobbja, Vass Dóra három szeren is a legjobb tízben végzett, karikával a rendező ország képviselőjeként versenyezhet is a vasárnapi fináléban. Labdával és szalaggal csak tartalékként várhatja a legjobb nyolc küzdelmeit.

"Elégedett vagyok a lányokkal, hiszen nagyon erős mezőny gyűlt össze Debrecenben, persze örültem volna, ha több szerrel jön össze a finálé" - mondta Berek Irina szövetségi kapitány. "Elég, ha annyit mondok, az összes orosz utódállamból itt voltak, bizony nehéz egy fehéroroszt, azerit vagy kazahot megelőzni, az oroszokról, közöttük az olimpiai bajnokról nem is beszélve."

"Hibátlan technikával dolgoztam, de minden szernél volt valami apróbb rontás" - nyilatkozott Vass Dóra. "Dekoncentrált voltam, így például az első szernél, a karikánál is volt maszatolás, a végén a labdánál például volt egy pöccintés."
A várakozásoknak megfelelően a legjobban valamennyi szeren Peking olimpiai bajnoka, az orosz Jevgenyija Kanajeva szerepelt.
A magyar együttes kéziszercsapat mindkét szerrel bejutott a vasárnapi fináléba. Öt karikával az ötödik helyen 25,650 ponttal, két kötél-három szalaggal a negyedik pozícióban 24,050 ponttal került a fináléba. Vasárnap az egyéni és az együttes kéziszercsapat fináléja 12:15 órakor, a nemzetközi junior verseny döntője 10 órakor kezdődik.