Kimi Raikkönen hatot borult a Citroennel

2010.03.06. 09:19
Nagyot bukott a finn, de megúszta ő és navigátora is. A Mexikó-ralit feladták, pedig előtte remekül mentek.

Kiesett a Mexikó-ralin az első nap utolsó szakaszán, úgy másfél kilométerre a céltól Kimi Raikkönen és navigátora, Kaj Lindström: a finn pilóta egy egy balkanyarban kisodródott, felborult, a kocsi hatot pördült a tetején, míg megállt. Mindketten megúszták sértetlenül.

A volt F1-pilótának előtte is eseménydús napja volt, már a legelső szakaszon megsérült gépének kormányműve, amikor kicsit lecsúszott az útról. Visszajött, de a másodikon leállt a Citroen: mint kiderült, a benzincső kiszakadt a pumpából, Lindström találta meg és javította ki a hibát húsz perc keresgélés után.

Később Raikkönen élete első aszfaltos szakaszán - a rali majdnem végig murván zajlik - csak kilenc tizedmásodperccel maradt el a leggyorsabbtól, ötödik lett. A bukása előtti két murvás gyorsaságin nyolcadik és kilencedik helyen végzett.

A futamon váratlanul a 2003-as világbajnok Petter Solberg állt az élre, az elsőként indulók lassabbak a köves, piszkos utakon, letisztították neki a terepet.

A címvédő Sebastien Loeb fél perc hátránnyal harmadik, a pontversenyt vezető Mikko Hirvonen viszont csak hatodik, és azt mondta, nem is számít sokkal jobbra. Másodikként Raikkönen csapattársa, Sebastien Ogier áll, 15 másodpercnyire az elsőtől. A Citroené a rali első három pozíciója, de ez a vasárnapi befejezésig még változhat.