620 perc után mikor kap gólt a Lyon?

2010.03.10. 11:09

Kedden nem volt meglepetés a Bajnokok Ligája negyeddöntőiben, szerdán azonban lehet. A Milan vert helyzetből, esélytelenül továbbjuthat, de nyilván az egész sorozat legnagyobbja lenne, ha a megerősödött Real Madrid kizuhanna. Kivált, mert a döntőt a Bernabeuban játsszák.

Kicsit olyan a helyzet, mint áprilisban a Liverpool-Chelsea (1-3) után volt. Mindenki lefutottnak hitte a visszavágót, csak a Pool nem, és a sorozat egyik legjobb meccse lett belőle. Egy korai góllal az esélytelennek hitt vendégcsapat még nagyobb kedvet kapott, hogy egy nyílt és látványos, 4-4-es meccset játsszon.

Ha a nagy nyugalomban készülő Milannak lenne egy korai gólja, utána még inkább kockáztathatna, és egy igazán emlékezetes meccset láthatnánk. Mivel Pato felépült, és mellette Borriello és Ronaldinho is nagyon elszánt, az első félidőben mindenképpen támadni fog a Milan.

A 3,4-es szorzóval fizető döntetlen is elfogadható eredmény lenne a Milannak, de ha a védelem és a középpálya bírja erővel, Leonardo pedig jól cserél, akár az utolsó pillanatig nyílt lehet a továbbjutás.

David Beckham hét év után tér vissza az Old Traffordra, és bevallotta, most először szurkol egykori csapata ellen. 4,8-as szorzóval fizet, ha a találkozón bármikor gólt szerez.

A Manchesternél a legfontosabb, hogy a Milánóban két gólt szerző Wayne Rooney sérülése rendbe jött és játszhat. A jelenléte nem csak a gólérzékenység miatt fontos, hanem mert Milánóban ő rázta fel társait, miután az első félidőben alig jutottak el a kapuig.

Carrick piros lapja miatt Paul Scholes is ott lesz a pályán, aki képbe hozta az első meccsen a MU-t. Saját bevallása szerint "élete legszarabb" gólját lőtte. Egy hasonlóval kiegyezne most is, mert az megnyugtathatná az egyébként sem önbizalomhiányos társakat. Ha fogadni kellene, inkább az a valószínű, történetében először kiüti a MU a Milant.

A Real Madrid még nem tudta legyőzni a francia Lyont BL-meccsen, 1-1 és 2-2 volt eddig. A döntetlen a franciák továbbjutását jelentené, akárcsak bármilyen egygólos vereség a hosszabbítást érő 1-0-n kívül.

A franciák esélyeit növeli, hogy január 31-én kaptak utoljára gólt, 620 perce, összeérett tehát a Hugo Lloris – Anthony Réveillére, Cris, Jean-Alain Boumsong, Aly Cissokho védelem.

Nagy kérdés lesz Madridban, meddig húzza kapott gól nélkül az OL, ez a továbbjutásuk kulcsa is. A Real 14 gólt lőtt a legutóbbi három bajnokiján, Higuaín négyet, Cristiano Ronaldo és Kaká pedig egyaránt hármat. Ronaldo gólja négyszeres, Kakáé ötszörös pénzt ér. Ha a Lyon lövi az első gólt, négyszeres a szorzó, pontosan úgy fizet, mint Ronaldóé.