Évet értékeltek az úszószövetségben

2010.03.22. 16:14

A magyar úszósport számára 2009 egyetlen igazán rossz híre az volt, hogy a nemzeti szövetség (MÚSZ) kénytelen volt letenni a 2013-as világbajnokságra benyújtandó pályázatról a megfelelő fővárosi létesítmény hiánya miatt - hangzott el e megállapítás abban a beszámolóban, amelyet a MÚSZ éves közgyűlésén fogadtak el.

Az összegzés szerint kiválóan sikerült a versenyzők idénye, hiszen a tavalyi római nagymedencés világbajnokság és az isztambuli rövidpályás Európa-bajokság mellett a korosztályos viadalokon, így az EYOF-on és az ifjúsági Európa-bajnokságon is remekül szerepeltek a magyar úszók. Bár a klubok nem dúskáltak a pénzben, a szövetség szponzori bevételeinek köszönhetően 25 tagszervezetét és az edzőket 96,75 millió forinttal tudta közvetlenül segíteni - és mindemellett maradéktalanul sikerült megvalósítani a kitűzött szakmai programokat is.

A küldöttek szintén egyhangúlag elfogadták a 2010. évi költségvetést, amelyben több mint 170 millió forintot irányoz elő a szövetség. Az eseményen elhangzott: a Gyárfás Tamás elnök által irányított sikeres támogatói programnak köszönhetően biztos lábakon áll a büdzsé. Igaz, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megoldódjék a tévéközvetítés ügye.