Kilencedik a férfi kardcsapat a tuniszi Vk-n

2010.03.23. 19:46

Nem tudott beleszólni az érmekért zajló küzdelembe a magyar férfi kardválogatott kedden a tuniszi Világkupa-versenyen, mivel a 16-os tábla első fordulójában kikapott a dél-koreai csapattól.

A Decsi Tamás, Szilágyi Áron, Lontay Balázs, Iliász Nikolász összeállítású együttes a folytatásban mindhárom összecsapását megnyerte - a kínaiak, az ukránok és a kanadaiak ellen -, de ezeknek a győzelmeknek csupán a presztízs szempontjából volt jelentőségük.

"Tudtuk, hogy egyre erősebbek a dél-koreaiak, egyéniben is kiemelkedő eredményeket érnek el, ezzel együtt természetesen nyerni szerettünk volna ellenük - kezdte beszámolóját az MTI érdeklődésére Nébald György szövetségi kapitány. - Úgy tűnik, jelenleg az olaszok és a románok emelkednek ki a mezőnyből, mögöttük mintegy nyolc csapat változatos eredményeket ér el. Sajnos nem elég kiegyensúlyozott a mi teljesítményünk sem, pedig szükség volna stabil jó eredményekre. Az viszont pozitívum, hogy idén mindegyik versenyről éremmel tértek haza a fiúk, vagy a csapat, vagy valamelyikük egyéniben felállhatott a dobogóra."

Ezúttal Szilágyi Áron volt a megmentő, aki a hétfőn véget ért Grand Prix-n hátfájdalmai ellenére harmadikként zárt.