Önző Robben a helyére került

2010.03.25. 22:08

Űberklasszisgólt lőtt a második legjobb Bundesliga-csapatnak a 112. percben Arjen Robben, végleg bebizonyosodott, a nagyon gyors angol és spanyol liga után a lassabb németben megtalálta a helyét.

”Ilyen későn ilyen gólt rúgni, világklasszis” – dicsérte a Schalke elleni Német Kupa-elődöntőn villanó futballistáját a Bayern-edző Louis van Gaal.

Élőben még a kamera is lemaradt Robben szólójának elejéről, így nem tudni, pontosan mikor és hol került hozzá a labda. Nagyjából a jobbhátvéd helyén kaphatta meg bőven saját térfelén, majd lerázott egy védőt, átverte a keresztezőt, vonalon kívülre tett még egyet, aztán a tizenhatosra kanyarodva újra befűzte azt, akit először megvert. (Közben rövidebb úton utolérte őt.)

Befejezésképp ballal kilőtte a jobb felső sarkot, mindezt úgy, hogy közben társai mintha álltak volna. Csak szemmel követték, a hollandnak legalább nyolcvanméteres útján a tizenhatosig nincs egyetlen pillanata, amikor passzolhatott volna, a többiek kocogva mentek föl. (Érthetetlen, hogy Klose miért nem fut be az üres területre.)

Robbent már a Chelsea-ben, majd a Real Madridban, a holland válogatottban pedig mindig azzal vádolták, önző. Valóban az, csak nagyon ritkán passzol, de Németországban ezzel semmi gond, sőt, erény, mert úgyse lenne kinek.