Elkezdődött az Eger-rali

2010.03.26. 20:27

A Dobó téren rendezett péntek esti ünnepélyes rajtceremóniával megkezdődött az Eger-rali, a hétfutamos magyar bajnokság első versenye. A rajongók által nagyon várt viadalon mintegy 150 pilóta küzd meg egymással és a tereppel. A száguldás szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik. Az első napon nyolc gyorsasági szakaszt bonyolítanak le, majd vasárnap további hat mért etappal fejeződik be a versengés. Az eredményhirdetésre szintén a Dobó téren kerül sor - várhatóan 18 óra körül.

Az Eger-rali egyik legnagyobb kérdése, hogyan szerepel a hosszú, közel négyesztendős kihagyás után visszatérő hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János. "Abban bízom, hogy jó eredményeket érek majd el, mindenképpen dobogós helyen szeretnék végezni - mondta az MTI-nek ifj. Tóth. - Az autóm, a nagyszerű Peugeot 207 Super 2000, amellyel tavaly még az IRC-futamokon (InterNational Rally Car) vettem részt, kiváló, a pályát ismerem, már kétszer versenyeztem itt, mi kell még? Természetesen egy kis szerencse, hiszen technikai sportról van szó. Itt bármikor bármi megtörténhet."

Az idén már nem szállhatnak harcba a bajnokságért a WRC-k (World Rally Car). A hétszeres bajnok pilóta ezzel kapcsolatban elmondta: egyrészt olcsóbb lesz a versenyzés, másrészt a változtatás "közelebb" hozza egymáshoz a résztvevőket. "Magyarán jóval nagyobb lesz a harc, a tülekedés a helyezésekért - tette hozzá. - Még többen lesznek esélyesek a sikerre."