Rooney-tól rettegnek Münchenben

2010.03.30. 10:24

Kedden már a négy közé jutás a tét Bajnokok Ligájában, slágermeccsel indítunk, és egy francia rangadó is lesz.

„Feszült meccset várok, a két csapat tart egymástól, ezért nem lesz szerintem sok gól. A Manchester United szerintem tisztában van azzal, hogy jobb, és azzal is, hogy a visszavágón is tovább lehet jutni. Ha a Bayern gólt kap, akkor bajba kerül, ezért mintha idegenben lennének, olyan nagy türelemmel fognak játszani. És lehetőleg 1-0-ra győzni. Persze, ha egy gyors gól lesz, mint legutóbb Milánóban, akkor teljesen más helyzet, akkor minden borul. Nem is jött be a tippem, miszerint kevés gól lesz” – kezdte az Indexnek Hajdu B. István, a tv2 riportere.

A Bayernben jelenleg három, maximum négy olyan játékos van, aki megüti az ellenfél szintjét. Ribery és Robben feltétlen ezek közé tartozik, vélhetően a sérült hollandot is összedrótozzák.

„A Milan-Manchesteren úgy gondoltam, hogy Ronaldinho lehet a kulcs. Most annyit módosítok, bárki is legyen az angolok jobbhátvédje, az a legsebezhetőbb pontjuk, amit a bajorok kihasználhatnak. Pontrúgásokkal, beadott labdákkal egyébként is zavarba hozható a MU.”

Rooney 33 tétmeccsen 30 gólt lőtt. (Most is az ő gólja fizet leggyengébben, még kétszeres pénz sem várható érte, Robbenére, 2,6-szeres az odds.)

an Bommel szerint „általában emberfogást alkalmazunk, de vele nem tehetjük meg, mert túl jó. Területet védünk, hogy többen is fel tudjanak lépni ellene.”

„Rooney-tól mint a tűztől, úgy félnek Münchenben, és egyénileg jobb formában van szinte mindenki, mint másfél hónappal korábban, amikor a Milanhoz mentek” – állapította meg Hajdu.

Arra viszont vigyázni fog, hogy a 89. percben ne vonjon le semmilyen következtetést, mert a 11 évvel ezelőtti BL-döntő is megismétlődhet. (Két perc alatt fordított a MU és nyert.) „A fogadóknak fontos szempont lehet, hogy azóta nem kapott ki a Bayern az angoloktól.”

A szerb Nemanja Vidic szerint véget is kell vetni kedden ennek a sorozatnak, és kijelentette, győzni érkeztek. Robben a Chelsea-vel nem kapott ki a MU-tól, ezért is mondhatta: csak jó emlékeim vannak, a nyílt játékban van a magyarázat, ami fekszik nekem, mert lehetőséget adnak, hogy játsszon ellenük az ember, ha megvan hozzá a kellő tudása és önbizalma.

A Bordeaux az idei BL-sorozatban még nem kapott ki – hét győzelem, egy döntetlen -, a Lyont tavaly decemberben egy kései góllal verték, Samak szerezte. A Lyon esélyesebb a hazai meccsen, a továbbjutásra azonban a Bordeaux a nagyobb favorit.

2.40-szeres kifizetéssel jár, ha a meccsen lesz gól a 79. perc után, háromszorossal, ha Samak bármikor gólt szerez.

A Bordeaux elveszítette a Marseille elleni Ligakupa döntőt 3-1-re szombaton, négy napon belül viszont nem szokott kétszer kikapni. Ha a félidőben vezetne a hazai csapat, és a Bordeaux egyenlítene, 17-szeres a nyeremény.