Krutzler a B csoportban lett első a súlyemelő Eb-n

2010.04.09. 14:08

Krutzler Eszter volt a legjobb a minszki súlyemelő Európa-bajnokság 75 kilogrammos kategóriájának pénteki, B csoportos versenyében - végső helyezése az A csoport szombati viadalának végeredményétől függ.

A 2004-es athéni olimpián 69 kg-ban ezüstérmes, 29 esztendős magyar emelő a fehéroroszországi kontinensviadalon - az Eb honlapja szerint - szakításban és lökésben is a harmadik, utolsó gyakorlatát rontotta el, így előbbi fogásnemben 95, utóbbiban pedig 115 kilóig jutott, ez által összetettben 210 kg-mal utasította mögé öt vetélytársnőjét.

A nevezési szintje alapján az A csoportba sorolt legjobb hét versenyző szombat délben lép pódiumra, ennél fogva Krutzler a legrosszabb esetben is nyolcadikként végez összetettben.

Az ötfős magyar válogatottból ugyancsak pénteken mutatkozott be Magát Krisztina, akit a plusz 75 kg-os mezőny három induló alkotta B csoportjába soroltak be. A 21 éves emelő Kruztlerhez hasonlatosan két-két jó kísérlettel rukkolt elő fogásnemenként, szakításban 90, lökésben 115, összetettben pedig így 205 kilót produkálva, amivel riválisai mögé szorult. Esetében a végső helyezésre a 8 tagú A csoport szombat késő délutáni viaskodásának zárultával derül fény.

Péntek este - a Pátrovics Géza szövetségi kapitány vezette együttesből egyedüli A csoportosként - próbál szerencsét a 85 kg-ban Baranyai János, akinek ez lesz az első nemzetközi fellépése a 2008-as, pekingi olimpia óta, ahol súlyos könyöksérülést szenvedett. Gyurkovics Ferenc (105 kg) szombat este, Nagy Péter (plusz 105) pedig vasárnap délelőtt versenyez Minszkben.