Woods csak hetedik a US Masters első napja után

2010.04.09. 09:23

Az első napon mutatott játéka alapján úgy tűnik, Tiger Woodsnak sikerült felülkerekednie az elmúlt hónapok botrányain, az amerikai sztár ugyanis még soha nem kezdett ilyen jól az év első Major golftornáján, a US Mastersen. A szexbotránya miatt november óta nem versenyző Woods csütörtökön 68 ütésből, az alapütésszámnál néggyel kevesebből teljesítette Augustában a 18 lyukas pályát, s ezzel a vezető Fred Couples mögött két ütéssel lemaradva, holtversenyben a hetedik helyen áll.

„Jól éreztem magam a pályán - kezdte napi értékelését a 34 éves játékos, akinek minden ütését több ezer néző figyelte a helyszínen. - Az első lyuknál megpróbáltam a biztonságra törekedni, a cél az volt, hogy játékban legyek, aztán már csináltam a dolgomat.”

Woods pályafutása során eddig négyszer kapta meg a Masters győztesének járó híres zöld zakót, mégis, korábban a legjobb nyitónapi teljesítménye 70 ütés volt, ráadásul csütörtökön először fordult vele elő Major-viadalon, hogy két lyuknál is eagle-t ért el, azaz az alapütésszámnál kettővel kevesebb kísérletből juttatta célba a labdát.

A világ legjobban kereső sportolójának teljesítménye vetélytársaira is jó hatással volt: az élen álló, 1992-ben győztes, 50 éves Fred Couples hétfőn együtt edzett Woodsszal, most pedig karrierje legjobb napján van túl Augustában. A világsztárral csütörtökön együtt játszott dél-koreai K.J. Csoj pedig 67 ütéssel holtversenyben a második.