Iszinbajeva lehet, hogy abbahagyja

2010.04.10. 17:26

A 26 éves sportoló szombati közleményében úgy fogalmazott, az elmúlt három hétben sokat gondolkodott, és arra a következtetésre jutott, hogy a szünetre feltétlenül szüksége van.

„Több mint nyolc év fedett és szabadtéri versenyzés, valamint tréningezés után úgy érzem, egy kicsit vissza kell fognom magam - írta a világcsúcstartó (5,00 m) atléta. - Feltett szándékom a továbbiakban is edzésben maradni, de egyelőre nem tudom pontosan megmondani, hogy mikor térek vissza. Nem zárom ki, hogy nyáron már újra versenyezni fogok, akár a barcelonai Európa-bajnokságon indulok.”

Iszinbajeva azzal zárta közleményét, hogy a hosszútávú céljai nem változtak, így a 2011-es és a 2013-as világbajnokságon, valamint a 2012-es londoni olimpián is részt szeretne venni. Az Orosz Atlétikai Szövetség kedden jelentette be, hogy az utóbbi időben mutatott gyengébb eredményei miatt nem nevezi automatikusan a nyári Eb-re a világbajnokot, aki így válogatóversenyeken vívhatja ki az indulási jogot. Iszinbajeva érvényes kísérlet nélkül kiesett a tavalyi berlini világbajnokságon, a márciusi, dohai fedettpályás vb-n pedig leszorult a dobogóról és csak negyedik lett.